Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kapusta kiszona a la Bahus

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szczególnie pyszna w zestawieniu z wieprzowiną

Kapusta kiszona a la Bahus

Składniki:

Kapusta kiszona a la Bahus

 

  • 1 kg kiszonej kapusty,
  • 1 nieduża obrana marchewka,
  • 2 średnie cebule,
  • 2 łyżki smalcu,
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu,
  • 1-2 łyżek przyprawy maggi,
  • 2 dag suszonych grzybów,
  • 3 listki laurowe,
  • 6 kulek ziela angielskiego.

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona a la Bahus
Kapustę odcisnąć. (Jeżeli bardzo kwaśna przepłukać wodą). W rondlu rozgrzać tłuszcz. Zeszklić na nim obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać kapustę, grzyby, obraną i utartą na tarce o średnich otworach marchew, listki laurowe, pieprz, ziele angielskie, majeranek i przyprawę maggi. Gotować do miękkości na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Podawać jako dodatek do głównych dań.