Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta kiszona gotowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapusta kiszona gotowana z dodatkiem usmażonego wędzonego boczku jest rewelacyjna do dania z mięsem.

Kapusta kiszona gotowana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta kiszona gotowana

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona gotowana
Kapustę kiszoną włożyć do garnka, zalać wodą, dodać liście laurowe, angielskie ziele, kostkę rosołową, startą marchewkę i posiekany por. Gotować około 30 minut. Pokrojony w kostkę boczek usmażyć na smalcu, dodać mąkę i delikatnie zrumienić. Połączyć z kapustą, gotować kilka minut. Doprawić do smaku pieprzem i kminkiem.
Kapusta kiszona gotowana
Kapustę włożyć do garnka zalać wodą dodać przyprawy
Kapusta kiszona gotowana
Następnie dodać startą na tarce o dużych oczkach marchew i posiekany por
Kapusta kiszona gotowana
Pokrojony w kostkę boczek usmażyć i wymieszać z mąką
Kapusta kiszona gotowana
Połączyć z kapustą zagotować przyprawić do smaku