Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kapusta kiszona zasmażana z koprem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapusta kiszona na ciepło zasmażana z koprem i pieczarkami.

Kapusta kiszona zasmażana z koprem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta kiszona zasmażana z koprem

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona zasmażana z koprem
Kapustę drobno pokroić, dodać 1 kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie. Podlać wodą, gotować pod przykryciem. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę oraz drugą kostkę rosołową. Dusić pod przykryciem ok. 20 minut. Po tym czasie pieczarki dodać do kapusty, gotować do miękkości. Na koniec na patelni rozgrzać smalec, zrumienić na nim mąkę, podlać wodą, zrumienić. Tak przygotowaną zasmażkę dodać do kapusty, wymieszać. Gotować jeszcze ok. 2 minut, dodać posiekany koper. Doprawić do smaku sola i pieprzem.
Kapusta kiszona zasmażana z koprem
Kapustę ugotować z dodatkiem kostki rosołowej oraz przypraw.
Kapusta kiszona zasmażana z koprem
Pieczarki i cebulkę udusić na łyżce oliwy.
Kapusta kiszona zasmażana z koprem
Uduszone pieczarki dodać do kapusty, gotować nadal.
Kapusta kiszona zasmażana z koprem
Do ugotowanej już kapusty dodać przygotowaną zasmażkę.