Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta kiszona gotowana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kapustę kiszoną gdy jest bardzo kwaśna należy przepłukać wodą.

Kapusta kiszona gotowana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta kiszona gotowana

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona gotowana
Kapustę kiszoną włożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody, dodać listek laurowy, angielskie ziele, owoce jałowca i gotować pod przykryciem około 15 minut. W międzyczasie pokroić kiełbasę i boczek, włożyć na patelnię, podsmażyć, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić, połączyć z kapustą i gotować do miękkości. Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować, przyprawić do smaku.
Kapusta kiszona gotowana
Pokrojoną kiełbasę i boczek zrumienić na patelni i połączyć z kapustą.
Kapusta kiszona gotowana
Do kapusty dodać zasmażkę, zagotować, przyprawić do smaku.