Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Kapusta Kiszona Pieczona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobrze znana i lubiana kapusta kiszona pieczona.

Kapusta Kiszona Pieczona

Składniki:

Kapusta Kiszona Pieczona

 

  • 2 puszki kapusty kiszonej, ok. 800 g
  • ok. 10 g boczku i podgardla podsmażone z kawałkiem cebuli
  • sól, pieprz, majeranek
  • pół opakowania sosu do pieczeni w proszku

Sposób przygotowania:

Kapusta Kiszona Pieczona
Kapustę odlać, opłukać jeśli zbyt kwaśna, włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać boczek i podgardle z cebulą oraz przyprawy. Następnie rozrobić przyprawę do pieczeni z wodą wg instrukcji na opakowaniu i dodać do kapusty i do piekarnika na ok. 1 godzinę, 180C. Podawać jako dodatek do dań głównych.