gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Kapusta kiszona zasmażana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna kapysta zasmażana do obiadu do kotletów mielonych.

Kapusta kiszona  zasmażana Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta kiszona zasmażana

 

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • sól.pieprz
  • 10 dkg boczku wędzonego
  • 1-2 łyzki oleju
  • 1/5 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona zasmażana
Kapustę kiszoną myjemy zalewamy wodą i gotujemy . Gdy kapusta się ugotuje odlewamy wodę. Boczek wędzony kroimy w kostkę .Do rondla dajemy olej i pokrojony boczek wędzony smażymy,jak będzie juz ładnie brązowy dodajemy mąkę mieszamy dolewamy wodę zagotowujemy .Gotową zasmazkę dodajemy do kapusty wymieszać.Taką kapustę podajemy do kotletów mielonych i ziemniaków .POLECAM ! ! !
Kapusta kiszona  zasmażana
Kpustę kiszoną płuczemy zalewamy wodą i gotujemy.
Kapusta kiszona  zasmażana
Boczek wędzony kroimy w kostkę smazymy .
Kapusta kiszona  zasmażana
Kapustę zasmażaną podajemy do kotletów mielonych.