Kapusta kwaszona z grochem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ta przyrządzić kapustę kwaszoną z grochem

Kapusta kwaszona z grochem

Składniki:

Kapusta kwaszona z grochem

 

  • 500 g. kapusty kwaszonej
  • 50 g. słoniny
  • 1 cebula
  • 1 łyżka tłuszczu
  • pół szklanki grochu
  • 1,5 łyżki mąki
  • Sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta kwaszona z grochem
Groch opłukać,zalać wodą,zagotować i pozostawić na około 2 godzin.Następnie ugotować w tej samej wodzie.Kapustę pokroić,zalać małą ilością wrzącej wody z dodatkiem tłuszczu,zagotować pod przykryciem,odkryć na 2 minutki i gotować około 40 minut pod przykryciem.Słoninę pokroić w kostkę,trochę stopić,włożyć do kapusty.Cebulę obrać,i pokroić w kostkę,podsmażyć wymieszać z mąką i razem zasmażyć,następnie połączyć z kapustą i grochem,zagotować i doprawić do smaku.

Tagi:

kapusta groch