ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Kapusta młoda zabielona z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Młoda kapusta to moja slabosc zaraz po słodyczach

Kapusta młoda zabielona z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta młoda zabielona z koperkiem

 

  • głowka mlodej kapusty
  • peczek koperku
  • łodyżka kopru
  • 250 ml kwaśnej smietany 18%
  • 1,5 łyzki mąki
  • łyżka masła 82%
  • sól/ wegeta, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kapusta młoda zabielona z koperkiem
Z kapusty usuwam bardzo zielone zewnetrzne liście. Resztę myje i szatkuję. Zalewam wodą i zagotowuję. Odlewam wodę. Dodaję masło i duszę chwilkę. Dolewam wodę około 2 szklanki , dodaje 3/4 posiekanego koperku, i łodygę kopru. Przyprawiam do smaku płaską łyżeczkę soli z wegeta i niewielką iloscia pieprzu. Gotuję do 10 minut po czym zalewam śmietaną rozmieszaną z mąką, jak sie zagotuje zdejmuje z ognia i posypuję reszta koperku.
Kapusta młoda zabielona z koperkiem
Najpierw kapuste drobno szatkuję i zalewam woda
Kapusta młoda zabielona z koperkiem
Po zagotowaniu odlewam wode dodaje masło i dusze
Kapusta młoda zabielona z koperkiem
Dodaje wode i przyprawy i do 10 minut gotuje
Kapusta młoda zabielona z koperkiem
Zaciągam śmietaną z maka zagotowuje i dodaje reszte koperku

Tagi:

kapusta