Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Kapusta młoda zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosty przepis na kapustę młodą ugotowaną i wymieszaną z zasmażką zrobioną ze stopionej słoniny i mąki.

Kapusta młoda zasmażana

Składniki:

Kapusta młoda zasmażana

 

Sposób przygotowania:

Kapusta młoda zasmażana
Kapustę oczyścić, poszatkować i ugotować do miękkości z dodatkiem soli, listka, ziela angielskiego. Odcedzić.

 Słoninę pokroić w kostkę, stopić na patelni, dodać mąkę , lekko zasmażyć i dodać do ugotowanej kapusty, dodać koperek posiekany i chwilę razem dusić mieszając na małym ogniu do połączenia się smaków.

Tagi:

kapusta