Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kapusta na ciepło z grzybami suszonymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna kapusta na ciepło z grzybami suszonymi to idealny dodatek do ziemniaków z wody i kotleta schabowego.

Kapusta na ciepło z grzybami suszonymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta na ciepło z grzybami suszonymi

 

Sposób przygotowania:

Kapusta na ciepło z grzybami suszonymi
Grzyby umyć i zalać na noc zimną wodą. Dodać 2 liście laurowe i 4 ziela angielskie. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać kostkę grzybową. Dusić pod przykryciem do miękkości. Kapustę pokroić na mniejsze kawałki. Podać pozostałe liście laurowe i ziele angielskie. Oprószyć solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem do miękkości. Kiedy grzyby będą miękkie wyjąć je i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do kapusty. Wymieszać. Smalec rozpuścić na patelni. Oprószyć mąką, przesmażyć. Podlać wodą. Dodać do kapusty. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Podawać na gorąco. 
Kapusta na ciepło z grzybami suszonymi
Grzyby udusić z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
Kapusta na ciepło z grzybami suszonymi
Kapustę ugotować w wodzie z przyprawami.
Kapusta na ciepło z grzybami suszonymi
Ugotowane grzyby dodać do kapusty i wymieszać.
Kapusta na ciepło z grzybami suszonymi
Przygotować zasmażkę i dodać ją do kapusty z grzybami.