Sposób przygotowania:
krokiety z kapustą i grzybami
Kapustę kiszoną ugotować do miękkości . Osobno ugotować suszone grzybki . Po ugotowaniu kapustę odcedzić , grzyby pokroić (nie wylewać wody z ich gotowania) , dodać do kapusty wraz z drobno pokrojoną cebulą , doprawić solą i pieprzem . Na patelni roztopić margarynę , dodać mąkę i zrobić zasmażkę . W miarę gęstnienia podlać wodą z gotowania grzybów . Dodać do kapusty i wymieszać . (taką kapustę robię też na Wigilię)
Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie wymieszać , upiec cienkie placki . Na każadym naleśniku położyć solidną łyżkę kapusty z grzybami , zwinąć . Otoczyć w roztrzepanym jajku i tartej bułce (najlepiej dwa razy) i smażyć na oleju
Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie wymieszać , upiec cienkie placki . Na każadym naleśniku położyć solidną łyżkę kapusty z grzybami , zwinąć . Otoczyć w roztrzepanym jajku i tartej bułce (najlepiej dwa razy) i smażyć na oleju
misia14