Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Kapusta na wędzonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kapusta mocno pachnąca wędzonkę bez zbędnego tłuszczu.

Kapusta na wędzonym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta na wędzonym

 

  • 2 kg szatkowanej kapusty
  • 1,5 kg wędzonych kości ze schabu
  • 3 liście laurowe
  • łyżka majeranku
  • łyżka świeżego tymianku
  • czarny pieprz
  • sól do smaku
  • 2 cebule
  • 3 łyżki tłuszczu
  • 2 ząbki czosnku
  • woda

Sposób przygotowania:

Kapusta na wędzonym
Poszatkowaną kapustę zalewamy wodą i gotujemy wolno około 10 min. W osobnym garnku gotujemy kości Następnie odlewamy wodę, podlewamy szklanką wywaru z kości , dodajemy przyprawy i wolno gotujemy. Jeśli woda odparuje ponownie podlewamy. Cebulę kroimy na piórka, podsmażamy na tłuszczu i wrzucamy do gotującej się kapusty. Gdy mięso już odchodzi od kości, wyciągamy je i jak ostygną obieramy mięso, a następnie kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy do miękkiej kapusty doprawiamy i gotowe.
Kapusta na wędzonym
Kości obieramy z mięsa kroimy i wrzucamy do kapusty.
Kapusta na wędzonym
Jeśli uważamy, że mięsa jest mało można dodać wędliny . ale musi ona być chuda.

Tagi:

schab kapusta