Sposób przygotowania:
kapusta na żeberkach
Z kapusty wyciskamy nadmiar soku /kwasu/, kroimy i wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy.
W tym czasie przygotowujemy żeberka: myjemy i kroimy na porcje.Następnie obieramy cebulę średniej wielkości i 2 ząbki czosnku, kroimy i dodajemy do kapusty. po 45 minutach dodajemy do kapusty żeberka i przyprawy /liście laurowe, ziele angielskie, kminek,vegete.
Gotujemy aż żeberka bedą miękkie.
Przygotowanie zasmażki
Kroimy słoninę w kostkę i topimy, nastepnie dodajemy mąkę 2 łyżki stołowe, mieszamy doprowadzjąc do brązowego koloru, zalewamy wodą w ilosci 1/2 szklanki, zagotowujemy i dodajemy do kapusty.
Podajemy z parowańcami lub żytnim chlebem.
Smacznego!!!!
W tym czasie przygotowujemy żeberka: myjemy i kroimy na porcje.Następnie obieramy cebulę średniej wielkości i 2 ząbki czosnku, kroimy i dodajemy do kapusty. po 45 minutach dodajemy do kapusty żeberka i przyprawy /liście laurowe, ziele angielskie, kminek,vegete.
Gotujemy aż żeberka bedą miękkie.
Przygotowanie zasmażki
Kroimy słoninę w kostkę i topimy, nastepnie dodajemy mąkę 2 łyżki stołowe, mieszamy doprowadzjąc do brązowego koloru, zalewamy wodą w ilosci 1/2 szklanki, zagotowujemy i dodajemy do kapusty.
Podajemy z parowańcami lub żytnim chlebem.
Smacznego!!!!
przysmak