Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta pekińska duszona z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczny i łatwy w przygotowaniu dodatek do obiadu. Można wykorzystać grubsze liście kapusty pekińskiej.

Kapusta pekińska duszona z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta pekińska duszona z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska duszona z pieczarkami
Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Następnie wsypać włoszczyznę, pokrojone pieczarki, wlać 2 łyżki wody, dusić około 5 minut. Kapustę pekińską poszatkować, połączyć z warzywami, dodać pokrojony pomidor, dusić do miękkości. Do miękkich warzyw dodać startego na tarce ogórka kiszonego, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup, podgrzać, posypać szczypiorkiem, podawać.
Kapusta pekińska duszona z pieczarkami
Do zeszklonej cebuli wsypać włoszczyznę paski
Kapusta pekińska duszona z pieczarkami
Dodać pokrojone pieczarki i razem poddusić
Kapusta pekińska duszona z pieczarkami
Do miękkich warzyw dodać kiszonego ogórka startego na tarce
Kapusta pekińska duszona z pieczarkami
Doprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą do zup wymieszać i podgrzać