piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Kapusta pekińska smażona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny obiad na popołudniową niedziele

Kapusta pekińska smażona

Składniki:

Kapusta pekińska smażona

 

  • 1 średnia główka kapusty Pekińskiej
  • 3 duże pomidory
  • 2 duże cebule
  • 1 mały por
  • vegeta, pieprz ,czosnek granulowany , bazylia
  • 3-4 łyżki oleju do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska smażona
Sos: Cebulę pokroić w pół talarki , a por w talarki . Oba warzywa zeszklić na patelni z dwiema łyżkami oleju . Pomidory obrać ze skóry , pokroić w dużą kostkę i dorzucić do zeszklonych warzyw . Patelnie przykryć . Gdy pomidory będą miękkie i rozpadną się ( czasami trzeba dolać wody ) , zlać sos do oddzielnego naczynia. Kapusta: Pokroić jak na sałatkę i wrzucić na patelnie z dwiema łyżkami oleju i połową łyżeczki vegety . Przykryć i dusić parę minut , aż zmięknie . Zdjąć pokrywkę i smażyć dalej , co chwilę mieszając . Gdy kapusta nabierze złocistego koloru , dodać do niej wcześniej przygotowany sos , trochę pieprzu , czosnku i bazylii . Wszystko smażyć tak długo , aż nadmierna ilość sosu odparuję I przełożyć na talerzyk. Tak przygotowaną potrawę można podawać jako samodzielne danie do chleba bądż jako przystawkę do obiadu. Smacznego !!! ,.

Tagi:

kapusta