Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapusta pekińska z cytrynowym chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Słodko-kwaśna wersja surówki z kapusty pekińskiej.

Kapusta pekińska z cytrynowym chili

Składniki:

Kapusta pekińska z cytrynowym chili

 

  • 1/3 główki kapusty pekińskiej
  • pieprz mielony czarny
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki ,,Sosu chili z cytryną ,, ( Tao-Tao )

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z cytrynowym chili
Kapustę pokroić w paseczki i lekko ugnieść by zmiękła. Zmieszać śmietanę i majonezem i sosem chili .Polać kapustę - wymieszać .Doprawić pieprzem . Posypać z wierzchu dla dekoracji odrobiną drobno pokrojonego pomidora lub czerwonej papryki.

Tagi:

sosy kapusta