Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska z groszkiem i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka z kapusty pekińskiej jest smaczna, szybka i łatwa w przygotowaniu.

Kapusta pekińska z groszkiem i cebulką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta pekińska z groszkiem i cebulką

 

  • 1/2 kg kapusty pekińskiej
  • 1 szkl groszku konserwowego
  • 1 szkl cebulki marynowanej
  • 3 ogórki kiszone
  • 2-3 łyżki posiekanego szczypioru
  • 1/2 szkl majonezu
  • pieprz
  • curry
  • cukier

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z groszkiem i cebulką
Przygotować wszystkie składniki potrzebne do zrobienia surówki. Kapustę pekińską poszatkować. Cebulki marynowane wyjąć z zalewy, pokroić na połówki. Ogórki kiszone pokroić w pół krążki. Groszek konserwowy osączyć z zalewy. Majonez wymieszać z odrobiną cukru i przyprawą curry. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez i posiekany szczypior, przyprawić do smaku pieprzem, wymieszać. Podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Kapusta pekińska z groszkiem i cebulką
Przygotować wszystkie składniki potrzebne do zrobienia surówki
Kapusta pekińska z groszkiem i cebulką
Kapustę pokroić groszek ogórki i cebulę osączyć z zalewy
Kapusta pekińska z groszkiem i cebulką
Majonez przyprawić do smaku cukrem i pryprawą curry połączyć z surówką wymieszać