Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta pekińska z papryką i fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Lekko pikantny i smaczny dodatek do obiadu.

Kapusta pekińska z papryką i fasolką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta pekińska z papryką i fasolką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z papryką i fasolką
Oczyszczoną fasolkę szparagową ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru, odcedzić, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i startą na tarce o dużych otworach marchew. Do pół miękkich warzyw włożyć poszatkowaną kapustę pekińską, drobno posiekaną papryczkę chilli, wlać 2-3 łyżki wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec wsypać fasolkę, doprawić pieprzem, sokiem z cytryny i solą, wymieszać, smażyć przez 2-3 minuty, podawać.
Kapusta pekińska z papryką i fasolką
Na rozgrzanym maśle podsmażyć cebulę marchew i paprykę
Kapusta pekińska z papryką i fasolką
Wsypać poszatkowaną kapustę podlać wodą i dusić o miękkości
Kapusta pekińska z papryką i fasolką
Połączyć z ugotowaną fasolką szparagową doprawić do smaku wymieszać