iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Kapusta w paprykach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest to bardzo fajne i inne podanie kapusty. Każdy może dostać swoją porcję w postaci papryki i cieszyć się wyglądem oraz aromatycznym smakiem.

Kapusta w paprykach

Składniki:

Kapusta w paprykach

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta w paprykach
Siekamy kapustę, cebulę, papryki. Pomidory należy sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. w garnku gotujemy 1 litr osolonej wody. Dodajemy posiekane warzywa, ziele angielskie oraz listki laurowe. Dusimy wszystko pod przykryciem do miękkości. Kiełbaskę należy pokroić na małe części i przesmażyć, wrzucamy ją do garnka. Dodajemy koper i podajemy w przekrojonych i wydrążonych paprykach.