kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Nadziewane papryka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nadziewane papryki mogą być daniem samym w sobie, bądź dodatkiem do dań.

Nadziewane papryka

Składniki:

Nadziewane papryka

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane papryka
Papryki dokładnie myjemy.Odcinamy końcówkę Należy przekroić wzdłuż i usunąć się nasiona.
Przygotowujemy nadzienie:
Pieczarki obrać, drobno pokroić .Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i wkładamy pieczarki. Dusimy około 10 minut pod przykryciem. Następnie dodajemy pokrojoną drobno cebulę,kawałek imbiru,przyprawić pieprzem,szczypta soli,płaska łyżeczką cynamonu i łyżeczką papryki w proszku oraz garść rodzynek Całość wymieszać.Dusić do miękkości.Tak przygotowany farsz wkładamy do połówek papryki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy około 15-20 min.

Tagi:

papryka