Sposób przygotowania:
Nadziewane papryka
Papryki dokładnie myjemy.Odcinamy końcówkę Należy przekroić wzdłuż i usunąć się nasiona.
Przygotowujemy nadzienie:
Pieczarki obrać, drobno pokroić .Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i wkładamy pieczarki. Dusimy około 10 minut pod przykryciem. Następnie dodajemy pokrojoną drobno cebulę,kawałek imbiru,przyprawić pieprzem,szczypta soli,płaska łyżeczką cynamonu i łyżeczką papryki w proszku oraz garść rodzynek Całość wymieszać.Dusić do miękkości.Tak przygotowany farsz wkładamy do połówek papryki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy około 15-20 min.
Przygotowujemy nadzienie:
Pieczarki obrać, drobno pokroić .Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i wkładamy pieczarki. Dusimy około 10 minut pod przykryciem. Następnie dodajemy pokrojoną drobno cebulę,kawałek imbiru,przyprawić pieprzem,szczypta soli,płaska łyżeczką cynamonu i łyżeczką papryki w proszku oraz garść rodzynek Całość wymieszać.Dusić do miękkości.Tak przygotowany farsz wkładamy do połówek papryki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy około 15-20 min.