Sposób przygotowania:
Nadziewane papryki
Ryż ugotować. Marchew oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Strąki papryki przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne, umyć. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę i chwilę podsmażyć. Dodać pokrojoną marchew i zamrożony zielony groszek, oraz 50 ml bulionu warzywnego. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut. Serek homogenizowany utrzeć z solą, pieprzem i słodką papryką. Dodać ugotowany ryż, dokładnie wymieszać. Masą napełniać połówki papryki. Po wierzchu posypać 2 łyżkami utartego parmezanu.Napełnione połówki papryki przełożyć do żaroodpornej formy. Pomidory umyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Wrzucić do papryki. Potrawę podlać resztą bulionu warzywnego. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, część pozostawić do dekoracji a resztę pokroić i wrzucić do bulionu. Dodać pieprz do smaku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stop. C. i piec 15-20 minut. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na półmisek. Przed podaniem posypać parmezanem i udekorować natką pietruszki.