jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Nadziewana papryka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

nadziewana papryka polecana na obiad o każdej porze roku

Nadziewana papryka

Składniki:

Nadziewana papryka

 

Sposób przygotowania:

Nadziewana papryka
Obsmażyć mięso w maśle, zdjąć z patelni.
Pokrajać drobno cebulę i usmażyć ją w maśle.
Wymieszać mięso z cebulą, drobno posiekaną pietruszką, pieprzem solą i cynamonem.
Umyć paprykę, ściąć wierzch razem z szypułką, usunąć nasiona. Zanurzyć we wrzątku, wyjąć, napełnić nadzieniem, przykryć wierzchami.
Ułożyć papryki ściśle w garnku, ogonkami do góry.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki,pokrajać na małe kawałki, wyłożyć na papryki, posypać suszoną mietą, posolić i podlać odrobiną wody.
Przykryć i gotować do miękkości.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Tagi:

mięso papryka