Sposób przygotowania:
Kapusta w zalewie
Kapustę szatkujemy, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Wszystko dokładnie mieszamy.
Wodę zagotować. Rozpuścić w niej cukier i sól. Dolać ocet i zagotować.
Gorącą zalewą podlewamy wcześniej przygotowane warzywa. Zostawiamy na noc przykryte ściereczką. Rano dolewamy olej i wszytsko dokładnie mieszamy. Nakładamy do słoików. Nie gotujemy. W lodówce może stać do 2 miesięcy.
Wodę zagotować. Rozpuścić w niej cukier i sól. Dolać ocet i zagotować.
Gorącą zalewą podlewamy wcześniej przygotowane warzywa. Zostawiamy na noc przykryte ściereczką. Rano dolewamy olej i wszytsko dokładnie mieszamy. Nakładamy do słoików. Nie gotujemy. W lodówce może stać do 2 miesięcy.