mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Kapusta włoska po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciekawa alternatywa dla kapusty włoskiej

Kapusta włoska po chińsku

Składniki:

Kapusta włoska po chińsku

 

  • 800g kapusty włoskiej
  • 150g kiełków pszenicy
  • 1/2 szkl rodzynków
  • 1/2 korzenia imbiru
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

Kapusta włoska po chińsku
Kapustę oczyścić, umyć, pokroić w paski 1cm szerokości. Imbir oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki. W woku rozgrzać olej, włożyć imbir, podsmażyć go aż zżółknie. Wyjąć. Na pozostały tłuszcz włożyć kapustę, smażyć 10 minut często mieszając. Dodać kiełki pszenicy i rodzynki. Przyprawić solą i cukrem, wymieszać.

Tagi:

kapusta