agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Kapusta włoska z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie z kapustą włoską i parówkami.

Kapusta włoska z parówkami

Składniki:

Kapusta włoska z parówkami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta włoska z parówkami
Kapustę umyć, poszatkować, a następnie zalać niewielką ilością wody. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w drobną kosteczkę. Ziemniaki dodać do kapusty i gotować 15 minut. Ze smalcu i mąki sporządzić zasmażkę i zagęścić nią kapustę. Doprawić solą, pieprzem, roztartym ząbkiem czosnku. Z parówek zdjąć folie, pokroić w plasterki i dodać do kapusty, chwile podgotować. Podawać na ciepło.

Tagi:

kapusta