Sposób przygotowania:
Kapusta z grochem
Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz listki laurowe. Wlewamy wodę, i gotujemy do miękkości na małym ogniu, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia.
Groch wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy.
Cebulę obieramy, kroimy w drobna kostkę, podsmażamy na oleju. Kapustę drobno siekamy, dodajemy razem z grochem do podsmażonej cebuli i przez kilka minut razem dusimy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Groch wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy.
Cebulę obieramy, kroimy w drobna kostkę, podsmażamy na oleju. Kapustę drobno siekamy, dodajemy razem z grochem do podsmażonej cebuli i przez kilka minut razem dusimy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.