Sposób przygotowania:
Kapusta z grochem i grzybami
Kapustę płuczemy i siekamy, przekładamy do garnka. Grzyby (zestawione na noc do namoczenia) dodajemy do kapusty razem z wodą, w której się moczyły. Dodajemy liście i ziele i gotujemy około godziny.
Groch wcześniej namoczony gotujemy do miękkości. Połowę ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle.
Groch i cebulę dodajemy do kapusty, przyprawiamy i gotujemy jeszcze 10 minut.
Smacznego:)
Groch wcześniej namoczony gotujemy do miękkości. Połowę ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle.
Groch i cebulę dodajemy do kapusty, przyprawiamy i gotujemy jeszcze 10 minut.
Smacznego:)