alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Kapusta z grochem i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna kapusta z grochem i suszonymi grzybami. Danie idealne na wigilię i nie tylko. Polecam wszystkim.

Kapusta z grochem i grzybami

Składniki:

Kapusta z grochem i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grochem i grzybami
Kapustę płuczemy i siekamy, przekładamy do garnka. Grzyby (zestawione na noc do namoczenia) dodajemy do kapusty razem z wodą, w której się moczyły. Dodajemy liście i ziele i gotujemy około godziny.

Groch wcześniej namoczony gotujemy do miękkości. Połowę ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków.

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle.

Groch i cebulę dodajemy do kapusty, przyprawiamy i gotujemy jeszcze 10 minut.

Smacznego:)