alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Kapusta z grochem i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dania z kapusty kiszonej to samo zdrowie. Jedyny je jak najczęściej. Ja dziś polecam kapustę z grochem łuskanym oraz grzybami suszonymi.

Kapusta z grochem i grzybami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapusta z grochem i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grochem i grzybami
Groch zalewamy zimną wodą i zostawiamy na noc do namoczenia. Następnie gotujemy do miękkości. Grzyby również zalewamy wodą i moczymy całą noc.

Kapustę siekamy i przelewamy wodą. Przekładamy do garnka, dodajemy grzyby razem z wodą, w której się moczyły, ziela i liście. Gotujemy aż kapusta będzie miękka.

Cebulę posiekać w kostkę i podsmażyć na oleju. Do kapusty dodać ugotowany groch, cebulkę i wymieszać. Doprawić, pogotować razem jeszcze 10 min.

Smacznego
Kapusta z grochem i grzybami
Kapusta kiszona z grochem i suszonymi podgrzybkami