Sposób przygotowania:
Kapusta z grochem i grzybami
Groch zalewamy zimną wodą i zostawiamy na noc do namoczenia. Następnie gotujemy do miękkości. Grzyby również zalewamy wodą i moczymy całą noc.
Kapustę siekamy i przelewamy wodą. Przekładamy do garnka, dodajemy grzyby razem z wodą, w której się moczyły, ziela i liście. Gotujemy aż kapusta będzie miękka.
Cebulę posiekać w kostkę i podsmażyć na oleju. Do kapusty dodać ugotowany groch, cebulkę i wymieszać. Doprawić, pogotować razem jeszcze 10 min.
Smacznego
Kapustę siekamy i przelewamy wodą. Przekładamy do garnka, dodajemy grzyby razem z wodą, w której się moczyły, ziela i liście. Gotujemy aż kapusta będzie miękka.
Cebulę posiekać w kostkę i podsmażyć na oleju. Do kapusty dodać ugotowany groch, cebulkę i wymieszać. Doprawić, pogotować razem jeszcze 10 min.
Smacznego