Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta z jarmużem i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kapusta z jarmużem i marchewką z dodatkiem koperku to bardzo smaczny i łatwy do zrobienia dodatek do obiadu.

Kapusta z jarmużem i marchewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta z jarmużem i marchewką

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z jarmużem i marchewką
Kapustę i liście jarmużu umyć i poszatkować. Oczyszczony por pokroić w krążki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki włożyć do garnka, zalać odrobiną wody i gotować około 10 minut.

Następnie wsypać posiekany koperek i gotować do miękkości warzyw.

Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, połączyć z kapustą, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny lub winnym octem, wymieszać.
Kapusta z jarmużem i marchewką
Umytą kapustę i liście jarmużu poszatkować.
Kapusta z jarmużem i marchewką
Dodać pokrojony w krążki por i startą na tarce marchewkę.
Kapusta z jarmużem i marchewką
Po 10 minutach gotowania wsypać posiekany koperek.
Kapusta z jarmużem i marchewką
Do miękkich warzyw dodać starte na tarce jabłko, przyprawić do smaku, wymieszać.