kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Surówka z jarmużu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowa surówka z dość mało populanrego u nas jarmużu, który jest odmianą kapusty. Ja spotkałam go niedawno w popularnej sieciówce.

Surówka z jarmużu

Składniki:

Surówka z jarmużu

 

  • 1,5 szkl drobno pokrojonego jarmużu
  • 2 marchewki starte na dużych oczkach
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 3 dymki
  • 1 jabłko
  • pestki dyni
  • sos:
  • 0,5 szkl jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z jarmużu
Jarmuż poszatkować. Marchewki i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Łodygę selera i dymkę drobno pokroić. Wszystkie warzywa razem wymieszać w misce. Aby przygotować sos należy wymieszać jogurt, majonez i natkę, doprawić. Wlać dressing do warzyw i wymieszać. Posypać pestkami dyni i podawać schłodzoną.