Sposób przygotowania:
Kapusta z kotlecikami na pomidorowo
Kapustę kiszoną przebrać i usiekać duże kawałki ( ja takie ukiszone kawałki głąba nazywam ,, uszy" ) - wypłukać jeśli zachodzi taka potrzeba , by nie była za kwaśna .
Zalać wodą tak by ledwo zakryła kapustę i gotować 20 minut .
Odcedzić pozostawiając 1/2 szklanki płynu z gotowania.
Włożyć masło, koncentrat i wsypać usiekany koperek .Wymieszać. Lekko ocukrzyć .
Pomiędzy kapustę wsadzić kotleciki .Dusić 15 minut .
Doprawić do smaku maggi, solą, cukrem i pieprzem.
Dusić jeszcze 2 minuty.
* Użyłam kotleciki mielone z kurczaka które miałam zamrożone na zapas ale tak na prawdę to można wykorzystać każde inne byle nie były panierowane w bułce tartej -bardziej wszelkie pulpety obtaczane w mące.
Zalać wodą tak by ledwo zakryła kapustę i gotować 20 minut .
Odcedzić pozostawiając 1/2 szklanki płynu z gotowania.
Włożyć masło, koncentrat i wsypać usiekany koperek .Wymieszać. Lekko ocukrzyć .
Pomiędzy kapustę wsadzić kotleciki .Dusić 15 minut .
Doprawić do smaku maggi, solą, cukrem i pieprzem.
Dusić jeszcze 2 minuty.
* Użyłam kotleciki mielone z kurczaka które miałam zamrożone na zapas ale tak na prawdę to można wykorzystać każde inne byle nie były panierowane w bułce tartej -bardziej wszelkie pulpety obtaczane w mące.
edytaha