Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta z majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapustę z majonezem podawać do mięs, sosów i ziemniaków.

Kapusta z majonezem

Składniki:

Kapusta z majonezem

 

  • 1 szt kapusta biała,
  • 1 szt cebula,
  • 1/2 szkl majonez,
  • do smaku sok z cytryny,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku cukier,
  • 2 łyżki szczypiorek usiekany

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z majonezem
Drobno poszatkowaną kapustę włożyć do wrzącej osolonej wody, zagotować, odcedzić. Do gorącej włożyć posiekaną cebulę, sól, cukier, sok z cytryny i pieprz do smaku, ostudzić. Do zimnej dodać majonez i szczypiorek, wymieszać.

Tagi:

kapusta