Sposób przygotowania:
Kapusta z grzybami i fasoląETAP 1:
Fasolę przekładam do miski zalewam zimną wodą i zostawiam na noc do namoczenia. Na drugi dzień przekładam do garnka, dolewam wody zimnej i gotuję do miękkości an wolnym ogniu.
ETAP 2:
Grzyby suszone przekładam do miski, zalewam zimną wodą i odstawiam na noc. Na drugi dzień przekładam do garnka i gotuję do miękkości około godzinę. Po ugotowaniu odcedzam grzyby.
ETAP 3:
Kapustę kiszoną przekładam do garnka, dolewam wodę zimę , dodaję ziele, liść laurowy i gotuję do miękkości. Po ugotowaniu odcedzam kapustę.
ETAP 4:
Cebulę pokrojoną przesmażam na maśle, dodaję ją do kapusty, razem z grzybami, fasolą. Doprawiam solą, pieprzem i chwil e jeszcze kapustę podsmażam.
Magdalena88