goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kapusta z mielonym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Świetne, pyszne i pożywne danie

Kapusta z mielonym mięsem

Składniki:

Kapusta z mielonym mięsem

 

  • małe ziemniaczki 1/2 kg
  • kapusta włoska 1/2 kg
  • mięso mielone 1/2 kg
  • smalec 1 łyżka
  • przecie pomidorowy 2 łyżki
  • serek ziołowy 20 dag
  • śmietana 30% 5 łyżek
  • natka pietruszki 1/2 pęczek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kapusta z mielonym mięsem
Ziemniaki czyścimy, gotujemy w łupiach, odcedzamy. Kapustę szatkujemy, Mięso podsmażamy, doprawiamy, mieszamy z przecierem pomidorowym. Kapustę podsmażamy, dodajemy do niej ziemniaczki, następnie mięso. Dolewamy do rondla odrobinę wody i dusimy pod przykryciem. Podajemy danie z sosem przygotowanym z serka, śmietany i posiekanej natki pietruszki.

Tagi:

mięso kapusta