mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kapusta z mięsem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne, sycące i pożywne danie obiadowe:)

Kapusta z mięsem.

Składniki:

Kapusta z mięsem.

 

  • ok. 70 dag mięsa wieprzowego (może być karkówka)
  • główka kapusty (1 kg)
  • 1 duża cebula
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy

Sposób przygotowania:

Kapusta z mięsem.
Mięso wieprzowe siekam na niewielkie kawałki, przekładam je do garnka i wlewam wodę w ilości takiej aby zakryła mięso. Doprowadzam do zagotowania, następnie zmniejszam ogień, solę do smaku, przykrywam pokrywką i całość gotuję około jedną godzinę. Kapustę drobno szatkuję. Do drugiego garnka wlewam olej, wrzucam obraną i pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę. Smażę aż do uzyskania pięknego złotego koloru. Do usmażonej cebulki wkładam poszatkowaną kapustę i mięso wraz z wywarem. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy i mieszam. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, dodaję dwa listki laurowe i całość dokładnie mieszam. Garnek przykrywam pokrywką i duszę na niewielkim ogniu około 30 minut aż kapusta zmięknie.

Tagi:

mięso kapusta