katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kapusta z zasmażką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zwyczajnie prosta kapustka.

Kapusta z zasmażką.

Składniki:

Kapusta z zasmażką.

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z zasmażką.
Kapustę obieramy i szatkujemy. Można wypłukać. Zalewamy kapustę wodą i stawiamy do gotowania. Cebulę obieramy, kroimy i lekko przesmażamy na odrobinie smalcu. Dodajemy do kapusty razem z liściem laurowym. Jabłko obieramy, kroimy, dodajemy do kapusty. Solimy i gotujemy do miękkości. Z pozostałego smalcu i mąki robimy białą zasmażkę, dodajemy do kapusty i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Można kapustę lekko zakwasić kwaskiem cytrynowym albo octem,