Beata2
Kuchcik
[Przepisów: 3]
Kapusta z ziołowymi kotletami
Beata2
- TRUDNOŚĆ: łatwe
- CZAS:
ocena: 0/5 głosów: 0
Super potrawa :) polecam na pyszny obiadek
Składniki:
Kapusta z ziołowymi kotletami- 1 kg młoda kapusta,
- 4 szt młode marchewki,
- 2 szt cebula,
- olej do smażenia,
- 2 gałązki rozmaryn,
- pół pęczka natki,
- pół pęczka tymianku,
- 80 dag schab bez kości,
- do smaku sól i pieprz
- 2-3 ziarna ziarna pieprzu Prymat,
- 1 łyżeczka kminek,
- sok z połowy cytryny,
- pół pęczka dymki,
- pół pęczka koperku,
Śliweczka
Beata2
Beata2
Kapustę poszatkować. Marchewki i cebule obrać, umyć. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule pokroić w półplasterki. Warzywa włożyć do garnka, podlać małą ilością wody. Dodać kilka ziaren pieprzu, kminek i dusić, aż kapusta będzie miękka. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, posypać koperkiem. Mięso lekko rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą i pieprzem, obtoczyć w ziołach. Usmażyć na rumiano na oleju. Kapustę wyłożyć na półmisek, a na niej umieścić kotlety.