Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Kapusta zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dodatek do obiadu na ciepło. Naprawdę pycha !

Kapusta zasmażana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta zasmażana

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana
Kapustę myjemy i później drobno kroimy na kwadraciki. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kawałek masła, gdy masło będzie lekko roztopione wrzucamy kapustę i mieszamy. Solimy i mieszamy co jakiś czas. Jeżeli kapusta nie jest młoda to możemy wlać pół szklanki gorącej wody. Ogólnie rzecz biorąc dążymy do tego, żeby kapusta zmiękła, więc jeśli jest twarda, a woda się wygotowała to znowu dolewamy trochę wody i tak, aż do skutku. Gdy kapusta jest miękka przygotowujemy miksturę - 3 łyżki wody, kubeczek śmietany i 2 łyżki mąki mocno mieszamy i dolewamy do kapusty. Mieszamy, tak żeby wszystko się związało,później wsypujemy drobno pokrojony koperek i doprawiamy solą i pieprzem. Podawać na gorąco.
Kapusta zasmażana
Umytą i pokrojoną kapustę wrzucamy na roztapiające się masełko ...
Kapusta zasmażana
Gdy kapusta będzie mięciutka dodajemy m.in. śmietanę i koperek ...

Tagi:

kapusta