Sposób przygotowania:
Kapusta zasmażana
Kapustę myjemy i później drobno kroimy na kwadraciki. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kawałek masła, gdy masło będzie lekko roztopione wrzucamy kapustę i mieszamy. Solimy i mieszamy co jakiś czas. Jeżeli kapusta nie jest młoda to możemy wlać pół szklanki gorącej wody. Ogólnie rzecz biorąc dążymy do tego, żeby kapusta zmiękła, więc jeśli jest twarda, a woda się wygotowała to znowu dolewamy trochę wody i tak, aż do skutku. Gdy kapusta jest miękka przygotowujemy miksturę - 3 łyżki wody, kubeczek śmietany i 2 łyżki mąki mocno mieszamy i dolewamy do kapusty. Mieszamy, tak żeby wszystko się związało,później wsypujemy drobno pokrojony koperek i doprawiamy solą i pieprzem. Podawać na gorąco.