iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kapusta zasmażana z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna zasmażana kapustka pasuje do ziemniaczków i każdego rodzaju mięsa najbardziej do schabowych .

Kapusta zasmażana z boczkiem

Składniki:

Kapusta zasmażana z boczkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana z boczkiem
W dużym garnku gotujemy kapustę z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Gotujemy aż kapusta zmięknie. w dużym płaskim garnku podsmażamy pokrojony w kosteczkę boczek. Dodajemy łyżkę oleju i dodajemy pokrojona cebulę. Podsmażamy . Dodajemy mąkę. Mieszamy . Następnie dodajemy kapustę wraz z wodą . Mieszamy . Dusimy aż kapusta podsmaży się i zgęstnieje. Doprawiamy pieprzem i wegetą do smaku.

Tagi:

kapusta