Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta kiszona zasmażana z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kapusta z fasolą jest bardzo smaczna i sycąca. Można ją podawać z pieczywem lub jako dodatek do dania z mięsem.

Kapusta kiszona zasmażana z fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta kiszona zasmażana z fasolą

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona zasmażana z fasolą
Kapustę kiszoną dokładnie wypłukać, pokroić ( gdy jest bardzo kwaśna zagotować, odcedzić i zalać czystą wodą). Włożyć skórkę z wędzonego boczku, kostkę rosołową, ziele angielskie, liście laurowe i ziarna jałowca. Gotować do miękkości. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić, podsmażyć na patelni, połączyć z kapustą. Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, dodać do kapusty, wsypać ugotowaną fasolkę, zagotować. Doprawić do smaku pieprzem i cukrem, wymieszać.
Kapusta kiszona zasmażana z fasolą
Do kapusty włożyć skórkę z wędzonego boczku i przyprawy
Kapusta kiszona zasmażana z fasolą
Pokrojoną kiełbasę bez osłonki podsmażyć na patelni
Kapusta kiszona zasmażana z fasolą
Połączyć z pół miękką kapustą i ugotować
Kapusta kiszona zasmażana z fasolą
Wsypać ugotowaną fasolę dodać zasmażkę zagotować