Sposób przygotowania:
Kapustka z pieczarkami na ciepło
Kapustę kiszoną gotujemy w garneczku z dodatkiem liścia laurowego i kilku kulek pieprzu . Jeżeli mamy bardzo kwaśna to ją najpierw płuczemy . Cebulę 2 szt lub jedna duzą obieramy z łupiny .Na patelni na 1 łyżce masła i oleju podsmażamy posiekaną cebulkę .Dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy . dodajemy paprykę słodka ,pieprz mielony .Na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną w plastry polędwiczkę jeżeli nie mamy możemy użyć kiełbasy. Polędwiczkę szybko obsmażamy .Następnie kroimy ją w kosteczkę i dodajemy do pieczarek i cebuli. Razem jeszcze podsmażamy . Następnie zawartość patelni wlewamy do ugotowanej kapusty. Dodajemy kostkę bulionową grzybową .Mieszamy dobrze i dusimy.Doprawiamy kminkiem ,solą pieprzem według uznania. Pod koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki i wyciśnięty czosnek .