Sposób przygotowania:
kara-age z kurczaka
pokrojone w kawałki mięsa z udek (jest bardziej soczyste) ,można też z innej części ( bez kości) zamarynować w marynacie.
Marynata bardzo prosta :składniki wymieszać.
Wyjąć woreczek z marynowanym kurczakiem z lodòwki, zasypać mąkę (oczywiście można obtaczać marynowane kawałki na talerzu)
Wrzucać po parę na gorący (170 C), głęboki olej
Zarumieniċ.
Tutaj podaje się to na poszatkowanej kapuście ale salata też się
nadaje
No i miseczka gorącego ryżu...
Marynata bardzo prosta :składniki wymieszać.
Wyjąć woreczek z marynowanym kurczakiem z lodòwki, zasypać mąkę (oczywiście można obtaczać marynowane kawałki na talerzu)
Wrzucać po parę na gorący (170 C), głęboki olej
Zarumieniċ.
Tutaj podaje się to na poszatkowanej kapuście ale salata też się
nadaje
No i miseczka gorącego ryżu...
tokijka