Sposób przygotowania:
Kara orzechowa
Białka ubić dodać cukier + żółtka + reszta składników. Upiec z tego 2 placki około 30 min.
Krem
Sok z brzoskwiń zagotować 3 łyżeczkami cukru 2 budynie rozpuścić w 3/4 szklanki wody i 1 łyżką mąki oraz 5 żółtek. Wlać na gorący sok i wystudzić. Masło utrzeć i dodac po 1 łyżce ugotowanego kremu. Połowe masy na 1 placek na to masę położyć delicje nasączone kawą lub wódką i przykryć 2 plackem. Potem masa na to pokrojona brzoskwinie. Zalać 2 galaretkami.
Krem
Sok z brzoskwiń zagotować 3 łyżeczkami cukru 2 budynie rozpuścić w 3/4 szklanki wody i 1 łyżką mąki oraz 5 żółtek. Wlać na gorący sok i wystudzić. Masło utrzeć i dodac po 1 łyżce ugotowanego kremu. Połowe masy na 1 placek na to masę położyć delicje nasączone kawą lub wódką i przykryć 2 plackem. Potem masa na to pokrojona brzoskwinie. Zalać 2 galaretkami.
darmiona