zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 716]

Karczek na grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna soczysta karkówka z grilla

Karczek na grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karczek na grilla

 

  • 1 kg karczku wieprzowego
  • 4 łyżki ketchupu mocno pikantnego
  • pełna łyżka koncentratu pomid. z czosnkiem
  • pełna łyżka przyprawy do karkówki
  • łyżka lubczyku
  • łyżka czosnku w granulkach

 

Sposób przygotowania:

Karczek na grilla
Karczek dokładnie myję, następnie kroję na plastry, każdy około 2-3 cm. Rozklepuję w woreczku foliowym. Składniki marynaty łączę w miseczce. Każdy plaster „rozklepanego” mięsa pokrywam dokładnie, z obu stron marynatą. Układam jeden na drugim, odstawiam do lodówki( nakryte folią) na co najmniej godz. Czym dłużej tym mięsko lepsze.Po tym czasie układam na tacy foliowej i wstawiam na grilla. Piekę do przyrumienienia i miękkości mięska.Podaję z chlebem, można podać z musztardą lub ketchupem. Nam smakuje już tak przyprawiony.
Karczek na grilla
Składniki marynaty łączę dokładnie w miseczce
Karczek na grilla
Karczek dokładnie myję, następnie kroję na plastry, każdy około 2-3 cm. Rozklepuję w woreczku foliowym
Karczek na grilla
Każdy plaster „rozklepanego” mięsa pokrywam dokładnie, z obu stron marynatą.
Karczek na grilla
układam na tacy foliowej i wstawiam na grilla. Piekę do przyrumienienia i miękkości mięska.

Tagi:

przyprawy