Sposób przygotowania:
Karczek na grzance z czosnkowym sosem
Mieso płuczę, osuszam recznikiem papierowym i kroje na plastry. Do dużego naczynia wlewam olej i dodaje po około 1,5 łyżki przypraw do grilla i sos sojowy. Mięso wkładam do marynaty, mieszam aby kazdy plaster sie oblepił i odstawiam na około 7 godzin do lodówki. Sos: Śmietane mieszam z majonezem, dodaje przeciśniety przez praske czosnek i pokruszoną kosteczke czosnkową, dodaje cukier i mieszam. Przyprawiam do smaku solą. Przed podaniem wymieszałam jeszcze dwa razy bo cukier ciężko się rozpuszczał. Mieso grillowałam około 50 minut z obu stron. Kromki pieczywa spryskałam delikatnie oliwą i lekko posypałam solą z pieprzem i grillowałam. Na ciepłej grzance połozyłam mięso i polałam sosem czosnkowym.