Sposób przygotowania:
Karczek pieczony
Karczek opłukać ,osuszyć,natrzeć dużą ilością musztardy ,posypać ziołami prowasalskimi,dodać obrany i zmiażdzony czosnek i zostawić na całą noc w lodówce.rano zapakować do folii do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 1,5 godz.-większy kawałek dłużej.10 minut przed końcem pieczenia odciąć folię z góry i chwilę zarumienić.Mięso łatwo sprawdzić czy jest gotowe wystarczy nakłuć głęboko wykałaczką jak nie wypływa płyn z krwią to jest gotowe. wyjąć z piekarnika i pokroic w plastry jak na pieczeń.Bardzo łatwy przepis dla początkujących gospodyń które boją się eksperymentów w piekarniku :)
Do tego mięsa użyłam gotowego sosu ciemnego do pieczeni.
Mężowi bardzo smakowało:)
Do tego mięsa użyłam gotowego sosu ciemnego do pieczeni.
Mężowi bardzo smakowało:)