Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Karczek pieczony w torebkach - z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Karczek pieczony w torebkach - z patelni to pomysł na pyszne mięsko do obiadu. Polecam dla całej rodziny.

Karczek pieczony w torebkach - z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karczek pieczony w torebkach - z patelni

 

Sposób przygotowania:

Karczek pieczony w torebkach - z patelni
Karczek myjemy, kroimy w plastry,. nakłuwamy. Przekładamy do miski, polewamy olejem, oprószamy solą, ziołami oraz papryką - mieszamy.

Odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Następnie każdą porcję układamy w torebce papierowej do pieczenia.

Torebki układamy na rozgrzanej suchej patelni i pieczemy przez około 10-12 minut z dwóch stron.
Karczek pieczony w torebkach - z patelni
karczek myemy kroimy w plastry i nakłuwamy
Karczek pieczony w torebkach - z patelni
przekładamy do miski polewamy olejem opórszamy przyprawami
Karczek pieczony w torebkach - z patelni
całosć dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodóki
Karczek pieczony w torebkach - z patelni
każdą porcję mięsa wkładamy do torebki do pieczenia i peiczemy na patelni