Sposób przygotowania:
Karczek pikantny, mocno sojowy
Mięso powinno być dość chude, pokrojone w dość grube plastry. Przykrywamy je folią i lekko tłuczemy nie tyle żeby rozbić co nieco zmiękczyć. Oprószamy je lekko papryką i obtaczamy w mące. Otrzepujemy nadmiar i smażymy na bardzo rozgrzanej patelni z odrobiną oleju - z karczku się wytopi tłuszcz więc nie dodawajmy dużo. Zrumienione kotlety przekładamy na talerz a na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy cebulę pokrojoną w półplasterki. Kiedy się zeszkli dodajemy z powrotem mięso. Całość skrapiamy dość obficie sosem sojowym ciemnym i sosem chili, podlewamy ok. 3/4 szkl. wody i dusimy na małym ogniu aż mięso będzie mięciutki czyli ok. 30 min.. Podałam z ziemniakami i gotowanymi warzywami.