anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Karczek smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Bardzo szybki pomysł na śniadanie lub na obiad można podawać z chlebem, kasza lub z ziemniakami. Polecam.

Karczek smażony

Składniki:

Karczek smażony

 

 

Sposób przygotowania:

Karczek smażony
Mięso pokroić w kostkę i umyć, dokładnie osuszyć. Smalec rozgrzać na patelni dodać mięso oraz obraną i pokrojoną w piórka cebulę smażyć pod przykryciem często mieszając około 20 minut. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć aż do miękkości. Jeżeli będzie potrzeba to podlać nie wielką ilością gorącej wody.