Sposób przygotowania:
Karczek fusion smażony z warzywami
Mięso pokroić na kawałki i zamarynować w marynacie zrobionej z sosu sojowego ciemnego, 2 ząbków czosnku, imbiru, anyżu i kolendry. Trzymać w marynacie przez noc. Zamarynowane mięso odsączyć i smażyć w woku z dodatkiem 3 ząbków czosnku. Podsmażone odstawić do miski a na ten sam olej wrzucić do woka pokrojone warzywa. Na początek marchewkę, po 5 minutach cebulę, paprykę i kapustę. Grzyby mun moczyć w wodzie przez 15 minut, potem wyjąć z wody , drobno posiekać i dorzucić do warzyw. Kiedy warzywa zmiękną dołożyć mięso i smażyć razem około 20 minut. Doprawić sosem chilli, solą i smażyć jeszcze kilka minut. Podawać najlepiej z ryżem i sałatką z kapusty.
przysmak
Sandra S